Watertorens met pompen op zonne-energie

Elke drie maanden komt er nu een watertoren met pomp op zonne-energie gereed. Het is goed om te zien dat dat al met een zekere routine gaat waardoor het steeds sneller gaat en dat de kosten meer in de hand gehouden kunnen worden. Bij de laatste torens zijn ook bassins met water voor de vrouwentuinen gemaakt. Dat is een interessante aanvulling op de watertorens waar de vrouwen erg enthousiast over zijn.

De veiligheids-situatie in de vlakte is nu zo verbeterd dat er plannen gemaakt worden om daar watertorens te maken. Water in de vlakte is een groot probleem en al lange tijd kunnen we er niets aan doen vanwege de risico’s. Het blijft heel moeilijk om de geperste leemstenen in de vlakte te krijgen. De wegen zijn slecht en er moet voor de stenen een aantal keren op en neer gereden worden. Veel stenen breken onderweg. Om die reden worden de watertorens in de vlakte in ijzer uitgevoerd. Een ijzeren stellage en een ijzeren reservoir. Minder mooi maar dan is er tenminste water.

We maken de watertorens nog steeds van geld dat we van de Marie-Stella-Maris foundation gekregen hebben. Fantastisch dat zij dit project mogelijk maken.