Doneren Webshop

Water

PPD heeft in de afgelopen 20 jaar ervaren hoe moeilijk, onzeker en kostbaar de watervoorziening in de Dogon is en hoeveel moeite vrouwen en kinderen moeten doen om te zorgen dat de familie genoeg water heeft.

Het water zit vaak op grote diepte; de toevoer van water naar de put is niet altijd zeker; het water kan verontreinigd zijn; de pomp kan kapot gaan. Een kapotte pomp is niet zomaar gemaakt. Onderdelen en vaklui zijn schaars, ver weg en duur.

Een moderne oplossing voor de watervoorziening in dorpen is een watertoren met een grote pomp op zonne-energie en een leidingsstelsel met verschillende watertappunten. Zo’n installatie kost echter veel geld en vraagt veel onderhoud. Daarom kiest PPD voor oplossingen die makkelijk te realiseren en betaalbaar zijn. Tegelijkertijd worden jonge mannen en vrouwen opgeleid om de watervoorziening aan te leggen en te onderhouden.

Onze Water projecten

Een integrale aanpak van de ontwikkelingen in het gebied van de Dogon begint met de beschikbaarheid van water. Er zijn door ons meer dan 80 waterpunten aangelegd in de Dogon. Dit zijn putten, pompen, watertorens en dammen om regenwater op te vangen.

Naar de projecten