Meer watertorens in aantocht!

Partners Pays Dogon realiseert met financiële hulp van Marie Stella Maris watertorens met pompen op zonne-energie in de Dogon in Mali.

In 2019 zijn twee watertorens gebouwd in het proefproject dat gefinancierd is door het watermerk Marie Stella Maris. Het zijn bijzonder torens, gebouwd van geperste leemsteen en een schaduwdak waarop de zonnepanelen liggen. De architectuur past in de traditionele architectuur van de Dogon. De watertorens functioneren al maanden naar grote tevredenheid van de bewoners van de dorpen Koundou en Wadouba.

In augustus heeft Marie Stella Maris het proefproject goedgekeurd en 170.000,- euro beschikbaar gesteld voor nog eens 8 watertorens. Het team in Mali is ongelofelijk blij met deze impuls voor de verbetering van de waterzekerheid en ook omdat het team nu voor twee jaar werk heeft.

Het project heeft ook betekenis in de strijd tegen Corona. Er worden waterkommen, schenkkannen en zeep verspreid onder de bevolking, die in combinatie met het schone water bijdragen aan meer hygiëne.

Er is een duidelijke relatie tussen het project van de watertorens en DJAM. Op alle aspecten van organisatie, management en verslaglegging worden teamleden getraind zodat de professionaliteit van het bouwproces bij elke watertoren weer beter is dan bij de vorige.