Post uit Sangha en Purmerend

Er kwam een dik pak brieven van een klas in Sangha voor een klas in Purmerend. De kinderen schreven over allerlei voorwerpen uit hun omgeving, die een rol spelen in de cultuur in Pays Dogon. We zijn blij dat de correspondentie tussen scholen in Mali en scholen in Nederland weer is opgestart na een lange pauze vanwege de pandemie. De Nederlandse kinderen staan in de startblokken om terug te schrijven.

Beste Myrte, 
Ik vind het echt leuk om mijn favoriete hoed voor je te tekenen. Het is de hoed van mijn opa. Hij draagt hem als er ceremonies zijn en als er gedanst wordt. Traditionele dansen.  Hij was de baas van het hele dorp. Als je mijn tekening leuk vind, vertel het me in je volgende brief.
Groeten van je vriend Assekou Dolo

Hallo beste Gianna,
Ik was echt heel blij met je brief. Ik kan je vertellen dat het goed gaat hier met ons in Pays Dogon, speciaal in Sangha. Ik hoop dus bij jullie ook. Ik laat je op de tekening een hak zien, een instrument dat we in onze taal “gi “noemen. Hij dient om hout te splijten en je kan er takken mee afhakken. Mannen en herders gebruiken dit vaak als ze op het veld werken.
Ik kijk uit naar je volgende brief,
Groeten van Mamadou G