Partners Pays-Dogon in 2022

Het is niet alles kommer en kwel

De berichten over Mali zijn nogal somber, met slechte politiek en geweld dat niet afneemt. Maar voor Pays Dogon is dat een deel van de werkelijkheid. Inderdaad, het is voor ons te onveilig om naar Sangha te reizen en ook medewerkers van ADI nemen voorzorgen als zij zich verplaatsen. Het leven in de dorpen gaat echter door, evenals de projecten die ADI met steun van PPD uitvoert. Er zijn al acht watertorens gebouwd, er komen steeds vrouwengroepen bij, aan de vraag naar markttuinen en schooltuinen kan ADI bijna niet voldoen, restauraties van gebouwd erfgoed vinden plaats, het Lycée Professionel heeft een aanzienlijke uitbreiding ondergaan, in het veld worden nieuwe technieken uitgeprobeerd om water te beheersen en bomen te regenereren, we trainen leraren in innovatieve onderwijsmethoden…

De mensen in Pays Dogon zijn veerkrachtig en laten zich niet van de wijs brengen.

Deze nieuwsbrief geeft een rechtstreeks verslag: bewegende beelden uit het gebied zelf, gemaakt door de mensen die daar wonen en werken – en dus niet altijd even gelikt. Zo ziet het leven in Pays Dogon er nu uit – zo gaat het met onze projecten. Mede dankzij u! Wij danken u namens die mensen in Pays Dogon.

 

Filmpje Partners Pays-Dogon in 2022 >>>