ADI op bezoek in Nederland

Amatigue Dara (voorzitter ADI) en Saïdou Temé (directeur ADI) waren in juni in Nederland en werkten in twee weken tijd een stevig programma af. Belangrijk was de jaarbijeenkomst van PPD, in de Stompe Toren in Spaarndam, waar Saïdou een krachtig verhaal hield over de kernwaarden van ADI: ”We zijn actief in de dorpen waar we wonen en werken. We werken samen met de bewoners, hebben hun vertrouwen en zijn altijd bereikbaar. Het team van ADI, zestien vrouw-man sterk, voelt ook het oprechte partnerschap met het Nederlandse PPD-team en alle mensen die PPD ondersteunen. Dankzij die samenwerking kunnen we initiatieven vanuit de gemeenschap blijven ondersteunen.”

Het bezoek betekende verder een vol programma met ontmoetingen met vaste sponsoren als Marie Stella Maris, Wilde Ganzen en het Weeshuis der Doopsgezinden, evenals deelname aan de Groene Woestijn Expertmeeting en gesprekken over de voortgang van lopende projecten en programma’s. Toekomstige plannen en ideeën konden door de vele ontmoetingen met PPD-teamleden uitgebreid de revue passeren. Na twee jaar overleg via Teams en Zoom was dit live contact bijzonder inspirerend. In november gaat weer een kleine PPD-delegatie naar Mali om de plannen van ADI een vervolg te geven.