Nieuw kantoor en vrouwencentrum in Sangha

Het ADI-team is door de jaren heen gestaag gegroeid en dat vraagt om extra ruimte. Na de bouw van onze leer/werkcentra in Koundou, Sogou Yaguem en Wadouba, is het nu eindelijk tijd om de werkomstandigheden van het team in Sangha te verbeteren. Sangha is het knooppunt van al onze activiteiten en vormt de centrale werk- en ontmoetingsplek voor alle ADI-medewerkers.

Het nieuwe kantoor (ontworpen door LEVS architecten) komt naast de reeds gebouwde opslag voor de  Blauwe Pomp en de ADI-woningen (waar een deel van de teamleden verblijft). De bestaande bouw en de nieuwbouw vormen één geheel, verbonden door een groente- en fruittuin en omgeven door veel groen. Het hoofdgebouw zal bestaan ​​uit acht multifunctionele ruimtes die gebruikt kunnen worden als kantoor en opslagruimte. Ze zijn verdeeld in twee vleugels met veranda’s, verbonden door een overdekt terras en een groene binnenplaats. In het ontwerp is rekening gehouden met mogelijkheid om het centrum in de toekomst nog verder uit te breiden met nog eens vier multifunctionele ruimtes. Verder voorziet het ontwerp in dikke aarden muren, een dubbele dakconstructie en groen voor de ramen om een ​​comfortabel binnenklimaat te garanderen zonder dat airconditioning nodig is.

Naast het hoofdgebouw zal er een grote vergaderzaal gebouwd worden die zowel door ADI als door de lokale vrouwengroepen gebruikt kan worden. Op het terrein wordt een watertoren gebouwd als onafhankelijke waterbron en alle elektriciteit wordt opgewekt middels zonne-energie. Aan de zuidkant van het terrein komt in de volgende ontwikkelingsfasen ruimte vrij voor uitbreiding van de ADI-woningen. Net als het epicentrum in Wadouba, wordt ook dit bouwproject uitgevoerd door stagiaires (afgestudeerd aan de Praktijkschool in Sangha) en gebouwd met lokale bouwmaterialen: samengeperste aardblokken en gehouwen steen. De bouw begon in september en zal naar verwachting medio 2022 worden afgerond.

Het budget voor deze nieuwe leer/werkplek voor ADI en de vrouwen van Sangha is beschikbaar gesteld via project DJAM, gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (via het Orange Knowledge Program van Nuffic). Na alle praktische trainingen en workshops die de ADI-teamleden het afgelopen jaar hebben gevolgd, is het mooi om te zien dat ook de fysieke ruimte van en voor ADI nu nieuwe vorm krijgt!