AMI: videoconferentie met de Pabo’s

Op 13 maart organiseerde ADI een digitale videoconferentie met de Pabo’s uit Sevare en Koro, begeleidt door de PPD-medewerker Marie Reehorst.
De beide groepen leraren deden ook mee aan de training vorig jaar. Direct daarna  begon de lockdown. Maar nu zijn de scholen weer opengegaan en met veel enthousiasme delen ze via skype de vorderingen die ze constateren bij hun studenten. In hun lessen gebruiken ze de methode van l’AMI. Ze voerden gesprekken met de studenten over hoe die de pandemie en de onveiligheid beleven in hun families en op de school. Veel studenten zitten met vragen of zijn sceptisch over de oorzaken en de maatregelen. Met deze werkwijze krijgt iedereen in de klas de kans om aan het woord te komen. Samen zoeken ze naar oplossingen om uit deze crisis te raken. Vooral rondom Koro is de onveiligheid heel groot. Maar teamleden van ADI zijn er toch heen gereden om de videoverbinding van daaruit te begeleiden.