Bouw Epicentrum Wadouba

December 2019 waren wij blij te melden dat we van start konden met de bouw van ons nieuwe leer- en ontmoetingscentrum in Wadouba. De bouw vordert nu snel en de contouren van het ontwerp van LEVS worden steeds duidelijker zichtbaar. Het epicentrum gaat straks onderdak bieden aan het Wadouba-team van ADI en zal de centrale ontmoetings- en trainingslocatie worden voor zestien vrouwengroepen uit de regio Kamba-Wadouba.

Onderwijs en bouw gaan in Wadouba hand in hand. De geperste aarde stenen, benodigd voor de bouw van het epicentrum Wadouba, worden op locatie gemaakt. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van een handpers ontworpen door studenten van de Hogeschool van Amsterdam. En ook op locatie werken studenten mee. Eind vorig leverde onze technische school, het Lycée Professionnel Sangha (LPS), na een driejarige opleiding, een eerste lichting elektriciens en bouwvakkers af. Zeven afgestudeerde leerlingen hebben zich bij ons gemeld om mee te werken in Wadouba en krijgen op deze manier de kans om, betaald, stage te lopen op bouwplaats waarmee zij niet alleen inkomen verdienen maar meteen ook heel veel praktijkervaring opdoen.

De bouw van dit epicentrum inclusief de aanleg van een ‘vrouwentuin’ en de reparatie van een nabijgelegen waterdam worden mogelijk gemaakt door de Contribute Foundation.