Goed drink water is een uitdaging

In Koundou en Tiougou zijn de waterputten gereed en op diepte, met een mooi debiet aan water. In Bandiagara is de waterkwaliteit gecontroleerd om zeker te zijn dat het ook goed drinkwater is. De kwaliteit in Koundou is heel goed, maar het water in Tiougou is helaas volgens de metingen nu niet geschikt om te drinken. Dat is natuurlijk een tegenvaller maar het team is al bezig met een nieuwe oplossing voor die locatie. Ondertussen heeft men niet stil gezeten; al het materiaal om de watertorens te bouwen is aanwezig en in Koundou gaat men daar ook mee aan de slag. In Tiougou is nu het voorstel om het water te gaan gebruiken om een grote tuin te maken. De verwachting is dat we nog steeds direct na het regenseizoen in oktober op beide locaties een goede drinkwatervoorziening hebben gerealiseerd.