Twee Vrouwengroepen Zelfstandig

Voor het eerst voeren twee vrouwengroepen zelfstandig hun eigen microkredietprogramma uit. De 105 vrouwen van Amani en de 184 vrouwen vrouwen van Tabda 1 hebben in samenspraak met ADI de stap genomen om het microkredietprogramma zelf uit te gaan voeren. Beide groepen hebben de afgelopen jaren middels de 5% rente op krediet een kapitaal opgebouwd dat gelijk was aan het startkapitaal dat zij via ADI verkregen. In samenspraak met de vrouwen is besloten dat zij voortaan met hun eigen rentekapitaal kredieten gaan uitgeven. Een spannende pilot waarbij ADI beide groepen nog twee jaar actief zal ondersteunen. Slaagt deze pilot dan is dit een belangrijke stap voorwaarts in het vrouwenprogramma van ADI en een win-win voor het microkredietprogramma. De vrouwengroepen winnen aan capaciteit en zelfstandigheid en ADI kan het startkapitaal van beide groepen gebruiken om weer nieuwe vrouwengroepen van krediet te voorzien.