Bezoek aan Nederland | Op stap met Aagje

Een bezoek aan het museum van Volkenkunde te Leiden

Oog in oog met hun eigen culturele geschiedenis.
De grote metalen kooi waarmee Herman Haan de bereikbaarheid  onderzocht van de Tellem grotten in Pays Dogon. ( jaartal )1964
Ook de tentoongestelde culturele voorwerpen, riepen verbazing, herkenning, maar ook vragen op.

Een bezoek aan het Rudolf Steiner College in Haarlem

Afdeling handarbeid, textiel – hout en  metaalbewerken.
Amatique was zeer onder de indruk van de prachtige verzameling gereedschappen die deze leerlingen ter beschikking hebben.
De mannen toonden grote interesse in het hoe en waarom van de  best wel heel bijzondere werkstukken.
Daarna was Vrij Waterland aan de beurt. Ook een onderdeel van het lesprogramma van de Rudolf Steiner school. Een grote, prima georganiseerde schooltuin voor het kweken van groenten, kruiden, fruit, bijenteelt etc. Zeer geïnteresseerd werd er over composteren van gedachten gewisseld. Bewondering voor de bewatering installatie in de kassen en ook hier weer de goed geordende hoeveelheid gereedschap. Maar zeker ook het ondernemerschap dat hier onderwezen wordt. Een zelfvoorzienende groenten- en fruitwinkel.  Veel inspiratie om mee te nemen naar het Technisch Lycée.
(Zie de website  www.rscollege.nl)

Intocht Sint Nicolaas

Op een prachtig plekje aan het Spaarne in Haarlem hebben de mannen een echt Hollands folkloristisch feest mee gemaakt. Ze genoten zichtbaar, zeker toen ze ook nog vanaf een echte grote klipper, de boot vol Pieten langs zagen stomen.