Voorstellen Marleen

In 2005 heb ik de kans gehad om samen met Joop en Gonny van Stigt aanwezig te zijn bij de opening van de technische school in Mopti.  De toenmalige samenwerking met hen resulteerde in 2007 in een tweede reis. Ditmaal met Joop en een cameraploeg van het programma ‘Door de Ogen van de Kunstenaar’. Het zijn twee reizen die ik niet snel zal vergeten, de colleges van Joop over architectuur en de rust en humor van Gonny.

De ongekende hoeveelheid werk die in het Dogongebied in gang was gezet; door stichting Dogon Onderwijs, DVI, Stichting Bloemendaal Dogon en bovenal door de Dogon zelf. Tien jaar later voelt het een beetje als thuiskomen om opnieuw, en nu onder de paraplu van PPD, aan de slag te gaan voor de Dogon. Ditmaal met een focus op de ondersteuning van de bij ADI aangesloten vrouwengroepen.

In tien jaar tijd is enorm veel veranderd. Het is een feest om te ontdekken hoe sterk de organisatie in zowel Mali als Nederland gegroeid is. Daarin meedenken, meedoen en meegroeien is iets waar ik enorm veel zin in heb.