Bericht van het bestuur van Het Dogon Vrouwen Initiatief

Op 14 augustus jl. overleed Jacqti de Leeuw-van Stigt. In deze nieuwsbrief vindt u een uitgebreid ‘In Memoriam’ over Jacqti. Jacqti was de spil van DVI en naast bestuurslid was zij ook de drijvende kracht in Nederland. Gelukkig heeft Rens de Leeuw (echtgenoot van Jacqti) uitgesproken toe te willen treden tot het bestuur. Rens is vaak met Jacqti mee geweest naar de Dogon en hij was steeds actief betrokken bij haar werk. Rens zal de voorzittersrol op zich nemen. Gonny van Stigt-Amesz is erevoorzitter van het bestuur geworden.

Het belang van het Dogon Vrouwen Initiatief en de kwaliteit van leven van de vrouwengroepen, hun gezinnen en hun leefomgeving is ons zeer dierbaar. Het bestuur heeft het volste vertrouwen dat de lokale organisatie in Mali volkomen toegerust is om de programma’s van het Dogon Vrouwen Initiatief en het Groene Woestijn Initiatief zelfstandig uit te voeren en verder te ontwikkelen. Ook hebben wij het vertrouwen dat we samen met onze partners in Nederland de organisatie alhier verder kunnen ontwikkelen.
Wij missen Jacqti enorm, maar zullen met haar visie in gedachten het werk voortzetten.Het bestuur van de Stichting Dogon Vrouwen Initiatief:
Rens de Leeuw (voorzitter)
Sharona Ceha (secretaris)
Bas Maassen (penningmeester)
Christine van Dalen

Klik hier voor de nieuwsbrief van Het Dogon Vrouwen Initiatief.