Start bouw Praktijk Lyceum Sangha

Enkele maanden geleden, in samenwerking met LEVS architecten, namen wij deel aan de Holcim Awards competition for Africa Middle East. De competitie richt zich op een duurzame aanpak op het gebied van architectuur en constructie. Het ingezonden project is de nieuwe Praktijk Lyceum in Sangha. Afgelopen week werden de winnaars gepresenteerd en helaas zaten wij niet in de top 12. De inzendingen van de prijswinnaars kunnen hier worden bekeken.

 

In eerdere nieuwsberichten is het ontwerp en de presentatie van de gemeente van de Praktijk Lyceum in Sangha al uitgebreid gepresenteerd. De onderstaande beelden geven een indruk van de eerste fases in het bouwproces.

situation

Door het clusteren van gebouwen (leslokalen & ateliers), het planten van bomen en het maken van een vijver, ontstaat er voor de opleiding tuinbouw een inspirerende plek. Een plek om te leren, om les te geven en het onderzoeken naar nieuwe landbouwtechnieken.

140320_Special outside 1

140319_Special inside 1

140324_Argicultuur outside 1

140320_Graden 3

Voor de onderwijzerswoningen passen wij voor de eerste keer een koepel constructie toe als dak. Ook worden enkele kantoren en opslaghuisjes hiervan voorzien. De koepel zal geheel bestaan uit de HCEB stenen die bedekt worden met rode aarde.

Tijdens de stage van enkele studenten van de Technische School in Sevare, werden als test de eerste twee koepelconstructie opgebouwd.

140327_Dome housing 1

Ondanks dat wij niet bij een van de Holcim prijswinnaars behoren, delen wij wel met trots de eerste stappen in het bouwproces. Wij hopen met ons streven en verwachting, dat het nieuwe Praktijk Lyceum een belangrijke educatieve rol krijgt voor de samenleving in Mali, Dogon.

De natuur stenen fundering van de eerste klaslokalen zijn de afgelopen weken gelegd. Het grote voordeel is dat de gebouwen op een steens ondergrond komen te staan. Hiermee besparen wij een enorm hoeveelheid aan beton en dus bouwkosten. De komende tijd zal begonnen worden met het opmetselen van de wanden.

building

IMG_4408

IMG_4409

IMG_4417

IMG_4404

IMG_4411

IMG_4466

Klik hier voor het inzien van het ontwerp presentatie boekje van LEVS architecten.