Senguebengou is klaar voor het nieuwe schooljaar!

Het nieuwe schooljaar is aangebroken en het nieuwe schoolgebouw in Senguebengou is klaar!

1

12

Het project hield in dat we het oude schoolgebouw hebben gerenoveerd naast het bouwen van een nieuwe school ertegenover. Het bouwproces liep op rolletjes en de dorpelingen hebben zelfs een traditionele muur rond het schoolterrein gebouwd.

3

10

11

Ook het feit dat er zo veel nieuwe bomen en bosjes zijn gepland, laat ons zien hoe belangrijk het nieuwe schoolgebouw is voor de mensen in het dorp. Het dorp is heel betrokken geweest in het hele bouwproces en kunnen daardoor daadwerkelijk zeggen dat dit hun school is, niet zomaar een gebouw dat iemand heeft neergezet. Het dorp bleek een echte samenwerkingspartner!

8

2

Omdat alles in Senguebengou zo positief is verlopen, zijn wij klaar voor de volgende stap! We hebben besloten dat we hier een onderwijsprogramma over hygiëne willen introduceren. De kinderen zullen leren over het belang van hygiëne in het dagelijks leven. Ook zullen we hier één van de eerste blauwe pompen installeren!

Om meer te lezen over de blauwe pomp, klik hier.

Impulsis was een belangrijke partner in dit project. Zij hebben ons voorzien van een gulle donatie en de mogelijkheid om het hygiëne programma uit te breiden.

En tot slot hieronder een paar foto’s van het schoolmeubilair. Ons doel is om het oude meubilair te hergebruiken en onderdelen die in goede staat verkeren een nieuwe functie te geven. Het succes hiervan was wederom niet mogelijk geweest zonder de enthousiaste medewerking van de lokale bevolking!

5   6

Het laatste verslag over Senguebengou zal in december worden geplaatst na ons volgende bezoek en de installatie van de blauwe pomp!

7

4

9

Download hier de ontwerpboekje van het project door LEVS architecten.