Donor Actie De tweede uitleg

Tweede uitleg Gonny

Sinds kort ben ik vrijwilligster bij de Tweede Uitleg in de Nieuwe Looiersstraat.

Wat is de Tweede Uitleg. Dit is een gezellige sociëteit voor ouderen, waar veel activiteiten plaats vinden.Er wordt bijvoorbeeld gebridged, muziek gemaakt, geschilderd en getekend, gegeten en gedronken. Er is computerles en een leesclub. Iedere woensdagmiddag is er óf film óf een lezing  Op donderdag tussen vijf  en zeven kunnen mensen uit de buurt gezamenlijk komen eten. Voor deze activiteit zijn natuurlijk mensen nodig die het eten klaar maken, zoals een kok en twee of drie vrijwilligers. Dit nu heb ik op mij genomen om aan mee te doen. Ik  vind het ook zelf heel leuk om te doen, al ben ik nu zelf even onthand door een heupoperatie en ben ik nu zelf een gast.

Bij de opening van het nieuwe seizoen heeft Bert van Houten, de penningmeester, voorgesteld de overtollige boeken die in de sociëteit liggen te verkopen en de opbrengst daar van te bestemmen voor de Stichting Dogon Onderwijs.

Dat is ondanks mijn afwezigheid, omdat ik toen in ziekenhuis lag gebeurd. Met een aantal vrijwilligers heeft hij de boeken weten te verkopen en daar mee een donatie- bedrag van 440 euro opgehaald. Hulde, hulde voor deze inzet en natuurlijk veel dank voor deze donatie, waar de Stichting weer projecten in het Dogonland kan realiseren.

Dank namens de ouders en kinderen in het Dogonland/Mali/Afrika.

Gonny, penningmeester van SDO

www.tweedeuitleg.nl