Tanouan Ibi loopt voorspoedig

In Tanouan Ibi verloopt de bouw van de school zeer voorspoedig. We zijn ontvangen door een grote delegatie van de bevolking. Opvallend was dat er door de kinderen in de school werd doorgewerkt want dat vond men toch wel van belang. De bouw word hier georganiseerd door “l’homme de Yaye” zoals wij hem altijd noemen maar eigenlijk heet hij  Amayoko Tagadiou. Er is een grote inzet van de bevolking op alle terreinen.

Graven, water aanvoer, stenen opperen, mengen van de metselmortel, het graven van de put voor de nieuwe toiletten wordt allemaal gedaan door het dorp. Het stemt tot grote tevredenheid dat de aanpak met stevigere afspraken, met het dorp ook werken. De keuze om ergens te gaan bouwen willen we sterker hiervan laten afhangen. Het moet ook invloed gaan krijgen op bouwkosten die wat ons betreft zouden moeten gaan dalen zodat we meer kunnen gaan realiseren.

   

De veranda’s zijn al afgesmeerd en het kantoor + depot voorzien van de stempelconstructies

   

Zeer bemoedigend was ook dat er door het dorp al een aantal bomen zijn geplant sinds december maar, het is ook duidelijk dat het instant houden van de bomen alleen gaat lukken als we het schoolterrein gaan afsluiten met een omheining.

We hebben met een GPS de locatie van het terrein vastgelegd. Ook erg handig voor ons omdat, we via Google Earth alle locaties kunnen gaan markeren. Het zal geen probleem zijn om de school compleet met meubilair en een goede omheining van beplanting in oktober in gebruik te gaan nemen.

Klik hier voor het terrein naast het dorp waar de school momenteel wordt opgebouwd.

Tip: klik links boven bij het pijltje Aerial om de luchtfoto’s zichtbaar te maken.