Reis verslag mei 2013

Van 26 april tot 6 mei hebben wij weer een werkbezoek gemaakt met onze lokale organisatie ADI langs de diverse projecten. Centraal stond daarnaast de versterking van de organisatie met Gedeon Kassogue die als belangrijkste taken heeft het verder organiseren van de administratie en rapportages en het intensiveren van het overleg met de overheid over het onderwijs, het scholen beleid en de ondersteuning van de onderwijzers. Verder waren er belangrijke ontmoetingen met de nieuwe Gouverneur van Mopti, de minister van Onderwijs en educatie van Mali, diverse burgemeesters en regionale besturen.

Een nieuw groot project waar we mee bezig zijn is een nieuw ‘’Lycee professionele’ in Sangha. Een praktijk opleiding voor bouwen en landbouw. Deze activiteit zal volgens ons weer heel erg goed gaan aansluiten bij onze ambities met de groene woestijn en het verbeteren van de landbouw. Verder hebben we de scholen in aanbouw bezocht, de resultaten van het stage project met uien huisjes bekeken en geëvalueerd met de directeur van de Technische school, het eerste watercomité geinstaleerd en gesprekken gehad met een organisatie over inhoudelijke onderwijs vernieuwingen en projecten.

Last but not least, zijn wij met een groot team aan het werk om de volgende stap te zetten voor de projecten in Nando en Yougo Dogorou. Kortom er is weer een heleboel te vertellen en te rapporteren. In detail is het terug te vinden bij diverse nieuwe nieuwsberichten op de website.