Jaarverslag 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012 is geen eenvoudig jaar geworden, het al langer broeiende conflict in het noorden van Mali heeft na de coup in maart en de politieke onstabiliteit inmiddels geleid tot een oorlog. Het vredige zeer stabiele Mali is hierdoor meegesleurd. Wij hebben gedeeltelijk onze plannen aangepast. Door onze lokaal opgezette organisatie ADI kunnen de diverse projecten wel doorgaan. Dit in tegenstelling tot veel buitenlandse organisaties die nauwelijks lokaal georganiseerd zijn.

De drie bezoeken in 2012 aan Mali hebben dan ook sterk in het teken gestaan om sneller dan gedacht de lokale organisatie te versterken. Een groot deel van het programma zoals geformuleerd in 2011 is uiteindelijk gerealiseerd wat te danken is aan de ingezette aanpak in 2010. We hebben in 2012 de losse eindjes van projecten uit voorgaande jaren allemaal opgelost. Er zijn nieuwe programma’s ontwikkeld en in gang gezet zoals voor het water management. Er zijn een aantal scholen gerenoveerd en alle school organisaties in de regio zijn bezocht. In de nieuwbouw is wellicht wat vertraging opgetreden maar de kwaliteit is daarmee absoluut ook verbeterd. In 2012 is het duidelijk dat de activiteiten van de website, nieuwsbrieven, lezingen en publiciteit vruchten beginnen af te werpen. Er is een steeds grotere groep donoren en sponsors dat het draagvlak van de stichting vergroot. Ook zijn er steeds meer terreinen waarop de stichting actief wordt en waar expertise voor wordt gevonden. Het begrip onderwijs, ondernemerschap en eigenheid spelen hierin een belangrijke rol.

Er waren vele hoogtepunten naast de tegenslagen, maar het meest tot de verbeelding sprekend was toch de “Prix de Joop” bij de Technische school (ETJS) in Sevaré. Wat een feest om te zien dat 3 jaar na introductie van het bouwen met de geperste aarde stenen we een steeds grotere ploeg van mannen en vrouwen hebben die kunnen en willen bouwen met de geperste aarde stenen. Een onvoorstelbaar resultaat. Het inspireert ons om verder te gaan op de ingeslagen weg. Wij blijven hopen op jullie steun die afgelopen jaar weer ruimhartig is gegeven.

Download hier het jaarverslag 2012.