De nieuwe scholen te belopen in 3D

School in Tanouan Ibi, het broertje van Balaguina

In Tanouan Ibi wordt vanaf februari een nieuwe basisschool voor zo’n 180 leerlingen in 3 klassen en een kantoor met depot opgebouwd door Association Dogon Initiative (ADI), onder begeleiding van Amatique Dara.

Het schoolgebouw is te vergelijken als een broertje van Balaguina, waar vorig jaar oktober de eerste leerlingen begonnen aan hun basisstudie. Het kantoor en depot zijn aan de school geplaatst en vormen één gebouw. Aan beide kanten van de veranda zijn aan de randen stenen bankjes geplaatst waar de kinderen op kunnen zitten. De openingen in het dak worden groter en creëren meer daglicht. De openingen worden van lemen schalen gemaakt die op een lokale pottenbakkerij in Mopti gekocht kunnen worden. Op onderstaande foto’s zijn enkele voorbeelden te zien. De stalen kozijnen worden van een frisse geel, gouden kleur voorzien en in de vloerstenen zullen speelse patronen zichtbaar worden.

Download hier de technische tekeningen van het schoolgebouw in Tanouan Ibi (in PDF).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Éénmalig in staal: Gangouroubouro

In Gangouroubouro wordt door het voorstel van Amatique Dara, eenmalig een nieuwe variant opgebouwd. Hiervoor worden vanuit de lokale opslag van de stichting, stalen constructie onderdelen (dakplaten en profielen) toegepast voor een zwevend, lichter dak. Het schoolgebouw bestaat uit dezelfde opbouw (3 lokalen, kantoor met depot) als dat van in Tanouan Ibi. Hierbij wordt aan één kant een veranda toegepast die een  breedte heeft van 3 meter met aan de binnen- en buitenkant stenen bankjes voor de leerlingen. De lokalen worden voorzien van extra raamopeningen met daarboven Brazaliaans metselwerk, waardoor meer ventilatie ontstaat.

Download hier de technische tekeningen van het schoolgebouw in Gangouroubouro (in PDF).

 

Loop in 3D door het model

Via onderstaande links zijn beide scholen zichtbaar in een 3D programma, waarin het mogelijk is om zelf door de scholen te lopen / vliegen. Door middel van de pijltjes op het toetsenbord vind beweging plaatst en via de muis is de zicht richting te bepalen. Erg gebruiksvriendelijk en het geeft een goede indicatie hoe de schoolgebouwen er van buiten en binnen uit komen te zien.

School Tanouan Ibi in 3D

School Gangouroubouro in 3D