Nieuwe school Tanouan-Ibi in Archi-CAD

We zijn begonnen om de nieuwe projecten te tekenen in een nieuw tekenpakket; een zogenaamd BIM tekenpakket. Het voordeel is dat we het gebouw echt bouwen als een model met stenen. Ook kunnen we hiermee willekeurige doorsneden maken, details 3-D uitwerken en uitzoeken en vanzelfsprekend ook mooie renderings, beelden maken.

Schermafbeeldingen vanuit Archi-CAD, waarbij ieder steentje zichtbaar is

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tekeningen spreken ook in Mali meteen tot de verbeelding en zijn veel beter te begrijpen. Ik denk dat we hiermee ook veel meer dan voorheen de stappen van het bouwen en maken van onderdelen inzichtelijk kunnen maken.

Het pakket is ons beschikbaar gesteld door Kubus, de leverancier van Archi-cad, waarvoor onze grote dank.  Er zijn inmiddels ook al uien opslag gebouwen mee uitgewerkt en binnenkort starten we met een nieuw ontwerp voor de school in Gangouroubouro. De inrichting en bouw van het fabrieksterrein voor de productie van de stenen in Sevaré gaan we nu ook oppakken.  Het bouwen met de geperste aarde blokken loopt goed en er is ondanks de crisis wel vraag naar. Het handboek met voorbeeld plannen met tekeningen zal hieraan gaan bijdragen.

Een impressie van de uien huisjes die dit jaar worden gebouwd