Overdracht Technische School

Op zaterdag 5 februari is na bijna 6 jaar ontwerpen, bouwen en uitbreiden de Technische School officieel overgedragen aan het plaatselijke bestuur. SDO heeft veel gerealiseerd: van de eerste gebouwen met klaslokalen, het organiseren van het lesmateriaal, het leveren van computers en gereedschap, tot aan de laatste uitbreidingen zoals het blok met tien klaslokalen, de las ateliers en een eetzaal. Vanaf nu zal de gehele organisatie in handen zijn van de lokale bestuurders zelf. SDO zal in deze niet geheel verdwenen zijn en waar nodig adviseren en ondersteunen bij onderhoudswerkzaamheden. Het is de bedoeling dat het onderhoud voornamelijk door de leerlingen zelf zal worden gedaan. Het is natuurlijk een technische school en onderhoudswerkzaamheden zijn voor de leerlingen unieke projecten om praktijkervaring op te doen.

De overdrachtsceremonie is groots aangepakt. Onder de aanwezigen waren onder andere de minister van onderwijs, 3 secretaris generaals, de kabinetschef en een ongekend aantal directeuren van diverse schoolorganisaties uit de gehele provincie Bamako. In de speeches die werden gehouden stond vooral de kwaliteit van het onderwijs en de breedte van de opleiding centraal. Ook de praktijk kant van het onderwijs werd volop geprezen. Er is namelijk een grote vraag naar goed opgeleidde electriciens, loodgieters en bouwers. De eerste lichting heeft inmiddels de school verlaten en op dit moment telt de school 1200 leerlingen.

Om de sfeer van deze bijeenkomst de proeven is een kort beeldverslag gemaakt, welke in geheel Mali op de televisie en radio is uitgezonden. Hierbij wapperde de Nederlandse vlag mooi naast de Malinese.