Nieuwsbrief #02 juni 2015

Begin mei maakte Jurriaan van Stigt (voorzitter SDO) een korte reis in gezelschap van Hans Rijnja, zijn eerste echte reis naar Mali en het Dogongebied.

Steeds als we iemand meenemen naar dit land, wordt die getroffen door de twee kanten van deze wereld. Enerzijds is er de schoonheid van het land, de mensen, de indrukwekkende cultuur en architectuur, anderzijds zijn er de extreme omstandigheden.

Bijvoorbeeld de moeizame verkrijgbaarheid van water en voedsel, de verwoestijning, de afwezigheid van wegen en stroom. Het is moeilijk te begrijpen hoe leven daar mogelijk is, maar tegelijk makkelijk: voor de meesten is er geen andere mogelijkheid. Dit is waar zij geboren zijn en waar de traditie van hun familie zijn basis vindt. Zelfs in dit barre klimaat (tijdens onze reis was het regelmatig 450C) was een groot aantal mensen aan het werk in de projecten.

De uitvoering van het meeste werk ligt in handen van ADI. Het is inspirerend om te zien hoe  de samenwerking tot resultaat komt in al deze projecten. Zoals gewoonlijk bezochten we ook nu een groot aantal projecten op locatie, en hadden we ontmoetingen met verschillende comités  –  samenwerking en verantwoordelijkheid staan centraal in deze reis.

De foto’s laten zien waar we waren en hoe mensen in een groot aantal projecten aan het werk zijn. Ik hoop dat dit korte reisverslag een indruk geeft, al is werkelijkheid nog veel indrukwekkender; Hans Rijnja kan dit bevestigen.

Jurriaan van Stigt
Voorzitter Stichting Dogon Onderwijs

Download Nieuwsbrief#02 juni 2015