Nieuwsbrief #02 november 2016

Het was weer een prachtige reis door een ongekend groen landschap. Nooit eerder was ik eind september in Mali. Het heeft zelfs tijdens onze reis drie keer geregend.

2016-09 Landschap (69)

Aanleiding voor de reis is de grote opening van het Lyceum in Sangha waar 1 oktober de nieuwe leerlingen beginnen aan een voor Mali nieuwe aanpak van het praktijkonderwijs. We hebben hier sinds 2008 eigenlijk al aan gewerkt, kortom een moment dat we niet willen missen.

160924_Opening Lyceum (3)

De blauwe pomp vraagt de nodige aandacht omdat we nu serieuze fondsen binnen hebben om het plan ook uit te rollen, vandaar dat Jan Joost, die dit project trekt, mee was.

2016-09 Pompe Bleu (3)

Verder de gebruikelijke bezoeken aan locaties die onze partner ADI heeft voorbereid voor de plannen van 2017. Een belangrijk deel van de reis zijn altijd de gesprekken met de medewerkers van ADI, een groeiend team waar vooral Amatigue en Saidou nadenken over de toekomst van hun organisatie. Als gast reed Arie Rangelrooij mee, omdat hij voor stichting Djenné de school in Djenné op poten gaat zetten. Goed gezelschap en van belang om kennis mee uit te wisselen. Ook omdat we met Boubacar Kouroumansé uit Djenné een belangrijke lokale kennisbron hebben voor de lokale bouwmethoden.
In deze nieuwsbrief vinden jullie onze bevindingen en ervaringen van de reis.

2016-09 Nando _Jan Joost (105)

Jurriaan van Stigt
Voorzitter Stichting Dogon Onderwijs

Download Nieuwsbrief #02 november 2016