Nieuwsbrief #01 mei 2016

Tijdens de laatste reis in februari werd Jurriaan van Stigt (voorzitter van SDO) vergezeld door Marta Rota, een werknemer van de Stichting, Kees Fontein, een lid van de af Jochnick Foundation en zijn vrouw Annemiek.  De af Jochnick Foundation was een van de belangrijkste sponsoren bij het realiseren van het Professional Lyceum in Sangha.

Koundou February 2016 (12)

Voor Marta, Kees en Annemiek was het hun eerste bezoek aan het land van de Dogon. Het was zo verrassend voor hen om te zien hoe al onze projecten onderling verbonden zijn en een relatie met elkaar hebben, te beginnen met de scholen en de onderwijsprogrammas, de vrouwengroepen en het Solution Solaire Mali, het initiatief Groene Woestijn en het project van de Blauwe Pomp. De impact van al deze projecten op het gebied is erg indrukwekkend. Als je er niet bent geweest is het moeilijk je de strijd en de moeilijkheden voor te stellen die je moet overwinnen om te leven in een gebied met gebrek aan voedsel en water, zonder elektriciteit en met een oprukkende woestijn.

Yendouma Ato february 2016 (4)

Zelfs in deze zware omstandigheden zijn onze lokale partners en mensen van het ADI gemotiveerd en hard aan het werk om de projecten op de verschillende locaties te volbrengen. In Sangha, een van de belangrijkste centrale dorpen in het gebied Dogon, worden veel projecten uitgevoerd waaronder het Professional Lyceum, de uitbreiding van het gemeentehuis en het vaccinatiegebouwtje dat de komende maanden zal worden gerealiseerd.

01 Lyceum Sangha February 2016 (112)

In de omgeving van Koundou ligt de focus op het Green Desert Initiative, waarvan het doel is de erosie in het gebied toe staan te brengen, de natuurlijke vegetatie terug te brengen en de mogelijkheden voor landbouw te vergroten. Het project heeft een centrale ontmoetingsplek in Koundou bij de maternity die ook is uitgerust met een Blauwe Pomp.

Green Desert February 2016 (24)

Langs de klif van Bandiagara omvat het restauratieprogramma ook het herstel van enkele bijzondere gebouwen in de dorpen Yougo Dogourou, Yendouma Ato, Nando, Neni en de Toloy Cave bij Pegue.

Neni February 2016 (6)

Vanwege de zware omstandigheden is in de vlakte de aandacht gefocust op het  Blauwe Pompproject en de scholen, gecombineerd met het onderwijsprogramma.

PBM Sogou Yaguem February 2016 (16)

In de meeste dorpen groeien de vrouwengroepen en de kwaliteit van leven van de Dogonfamilies neemt toe. De vrouwen gebruiken het microkrediet om handeltjes op te zetten, gewassen te verbouwen en die te verkopen Met hun verdiensten neemt het inkomen significant toe, dus kunnen de vrouwen nu zorgen voor beter voedsel, medische zorg, onderwijs voor de kinderen en wat spaargeld.

women group and onion house february 2016 (26)

Jurriaan van Stigt
Voorzitter Stichting Dogon Onderwijs

Download Nieuwsbrief #01 mei 2016