5000 man op bezoek!

Ik wil jullie allen laten delen in het geweldige succes van de twee Monumentendagen in ons huis op de Herengracht 408 in Amsterdam. Zaterdag was het niet zulk mooi weer, desondanks waren er 1700 bezoekers,maar zondag met het mooie weer overtrof het al onze verwachtingen n.l. 3280 bezoekers. Deze bezoekers bezochten niet alleen de twee mooie gerestaureerde Rocco- en Empirekamers, maar via de binnentrap liepen zij ook door naar Atelier 408, waar aan de lange wand vele foto’s hangen van het werk dat door de Stichting  Dogon Onderwijs wordt verricht in het Dogonland-Maili-Afrika en waar Jurriaan van Stigt voorlichting  gaf aan vele bezoekers (ook in het Engels en het Frans, want er waren vele toeristen) over de activiteiten en de mogelijkheden van ons werk voor nu en in de toekomst voor het Dogonvolk. Ook is in die ruimte een expositie van Afrikaanse kunst en Verkoop van bijzondere producten uit het Dogonland-Mali: door vrouwen bewerkt blauwe Indigokleden, sieraden en beelden. Een gevarieerd aanbod, zowel in artikelen als in prijs. De opbrengst komt geheel ten goede aan: De Stichting Dogon Onderwijs en het Dogon Vrouwen Initiatief.

expo vr. coll jan 2009 b

Deze twee dagen hebben wij samen met onze medewerker Dennis en onze vaste vrijwilligers Cor en Marianne Stelleman met grote inzet, niet alleen bij 5000 mensen  belangstelling voor ons werkt gewekt, maar ook via verkoop € 2.000,– voor de Dogon Stichting binnen weten te halen. Wij hopen dat er ook nog enthousiaste donateurs volgen.

Ik heb deze dagen mogen ondervinden dat er nog veel mensen zijn met een goed hart voor anderen die het minder hebben dan wij en daar voel ik mij zeer gesteund door in ons werk.

Gonny van Stigt, penningmeester