Jaarverslag 2014

Wat een geweldig jaar hebben we achter de rug en wat zijn er een hoop kansen gecreëerd voor de toekomst.

In 2014 waren wij bezig met de bouw van basisscholen in Senguebengou en Sono Ma, de aanleg van pompen in Sangha en Senguebengou, een dam in Yougho, een weg naar Nando en met het uitzetten en opstarten van het grote nieuwe Praktijk Lyceum in Sangha. In samenwerking met Stichting Bloemendaal Dogon kreeg het nieuwe onderwijsprogramma “Les Mots Imprimés”, steeds meer vorm.

Cruciaal in al deze projecten is de samenwerking op basis van vertrouwen. In Mali is dat met de Association Dogon Initiative (ADI), onze lokale partner en de spil in ons werk. In Nederland is het met het Dogon Vrouwen Initiatief (DVI). De intensieve samenwerking werpt veel vruchten af. Essentieel zijn partnerschap en het nemen, geven en bespreekbaar maken van verantwoordelijkheid. Wat doen wij, wat doen jullie? Wij gaan daar vanuit, maar zijn toch steeds blij verrast als we zien hoe vanzelfsprekend het door alle partners wordt gevonden, dat we elkaar daarop aanspreken – een vanzelfsprekendheid die volgens velen niet mogelijk zou zijn.

De materiële resultaten zijn zichtbaar gemaakt op onze website; wij gaan er in het volgende hoofdstuk op in. Maar wij zijn daarnaast ook blij met de immateriële resultaten, met het team van ADI dat steeds professioneler wordt, met het onderlinge respect, met het eigen initiatief en verantwoordelijkheid van de mensen die in de projecten werken, en de overweldigende lokale daadkracht.

Jurriaan van Stigt
Voorzitter Stichting Dogon Onderwijs

Download Jaarverslag 2014 Stichting Dogon Onderwijs (SDO)