Reisverslag april 2014

Ik kan niet genoeg benadrukken wat een geweldig land Mali is! De reis verliep wederom vlekkeloos. Met veel ontmoetingen en afspraken. Bij een moordende temperatuur, soms oplopend tot 44 graden Celsius, werd er stevig gewerkt aan wegen, schoolgebouwen, waterdammen, voorbereidingen van restauraties of hakken van stenen voor een school. Bij een toevallige ontmoeting met de gouverneur van Mopti hebben we de school in Sangha gepresenteerd. Bij een andere ontmoeting met de directeur van het waterbedrijf, de nieuwe ideeën over de Blue Pump besproken en het water voor de school in Sangha geregeld. Bij weer een andere gelegenheid heb ik gezien dat er een indrukwekkende steenfabriek aan het ontstaan is. Daar kunnen we mee samenwerken.

140329_natuursteenfabriek (7)
Een van de zaagmachines op de natuursteen fabriek.

We zijn bezig met de bouw van twee basisscholen, een dam in Yougho en een weg naar Nando. Maar ook met het uitzetten en opstarten van de grote nieuwe school in Sangha. De bouw van twee putten is ook nog steeds gaande. Het nieuwe onderwijs programma “les mots imprimés”, in samenwerking met Stichting Bloemendaal Dogon, krijgt steeds meer vorm.

140315_bijscholing leraren (3)
Les Mots Imprimés.

Dat geldt ook voor andere onderwerpen als het Groene Woestijn Initiatief en de samenwerking met het Dogon Vrouwen Initiatief. Alles bij elkaar was het weer een vruchtbare week. Per onderwerp zullen we nog gedetailleerder verslag doen. We hopen dat iedereen zo een goed beeld krijgt van het groeiend aantal activiteiten en de resultaten in 2014.

P1050289_bewerkt
Les in Sevaré; Bouwen met leem.