Voorbereidend werk

De afgelopen drie maanden is er door de lokale organisatie Association Dogon Initiative (ADI) hard gebouwd aan de twee nieuwe basisscholen in Gangouroubouro en Tanouan Ibi. Momenteel worden de zitbankjes in elkaar gezet en het gebouw schoongemaakt voor het nieuwe schooljaar.

IMG_0928bewerkt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondertussen heeft SDO zich ingezet via veel voorbereidend werk voor het komende jaar. Er staan namelijk ook voor het komende jaar twee nieuwe basisscholen op het programma. In Senguembengou wordt een nieuw schoolgebouw gerealiseerd en wordt het bestaande pand gerestaureerd. In Sono-Ma zal ook een nieuwe school worden gebouwd zoals de gewelven van de school in Tanouan Ibi.

IMG_1345

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het grootste nieuws komt uit Zweden. De Jochnick Foundation zal maar liefst de helft van de financiering op zich nemen voor het realiseren van een nieuw Technisch Lyceum van 5 hectare in Sangha.

In 2010 hebben wij gesproken met de burgermeester van Sangha om een Praktijk Lyceum te realiseren. Nu drie jaar later, zal er vanaf deze maand begonnen worden met het schets ontwerp in samenwerking LEVS architecten en staan de plannen uitgebreid op papier.