De restauratie in Yougo

De restauratie van de Tellem graanschuren in Yougo Dogourou toont de succesvolle start van de restauratie van het hele dorp. Het volgende doel is stap voor stap alle huizen in Yougo te restaureren. Deze eerste stap heeft voor een positieve sfeer gezorgd in het dorp, een overdracht van traditionele kennis aan de jongere generatie en een gemakkelijker toegang tot het water. Uit deze ervaring hebben we geleerd dat de overdracht van traditionele know-how van de oudere naar de jongere generatie succesvol kan plaatsvinden binnen het kader van een restauratieproces dat de gelegenheid biedt om hiermee te oefenen.

De constructie van een nieuwe dam zorgde voor een verbetering van het wateraanbod, maar jammer genoeg is er nog steeds een klein lek dat tijdens het droge seizoen voor problemen kan zorgen. Het uitvoeringsplan omvat:
– de reparatie van de nieuwe dam;
– de restauratie van drie deels ingestorte huizen die zijn geselecteerd door de lokale gemeenschap.
Onze lokale partnerorganisatie ADI heeft gezorgd voor een lijst met de namen van alle families van het dorp. Die wordt als leidraad gebruikt voor de restauratieprojecten. Door de opgedane ervaring zal de restauratie makkelijker verlopen maar het dorp kan niet zorgen voor de benodigde financiën, daarom vragen wij ondersteuning aan.