Basisschool Senguembengou

De bestaande school in Senguembengou is ontworpen in 1990 door een Malinese architect. Er staan veel van deze scholen in Mali die relatief goed gebouwd zijn en best een eigen  karakteristiek uitstraling hebben. Ze verkeren wel vaak allemaal in een matige staat. Door de bouw met betonstenen  zijn de scholen veelal aan de warme kant en het verlaagde plafond waarboven geventileerd zou moeten worden functioneert vaak slecht. Bij de renovatie is het plafond verwijderd, de vloeren vernieuwd en een dubbel dak aangebracht waaronder goed geventileerd wordt en tevens weer een  goede dak constructie is gemaakt. Tegenover deze gerenoveerde school is een blok met 3 lokalen gemaakt waarbij er een extra buitenlokaal is gecreëerd zodat er flink wat ruimte is voor de kinderen om in de schaduw te zitten.

Zicht op de vernieuwde school en de nieuwe school
Begane grond, doorsnede en gevel
Het proces
Zicht op de klaslokalen met de kantor
Buiten schaduwrijke ruimte
Details van het metselwerk
Installatie van de blauwe pomp naast de school