Timissa

Het dorpje Timissa ligt ten zuidwesten van het Unesco werelderfgoed gebied, boven op het plateau. Deze geïsoleerde regio is meer beïnvloed door de Islam dan andere Dogon gebieden en kenmerkt zich door prachtige traditionele moskeen.
Hier zijn er door SDO verschillende werkzaamheden verricht, waaronder het renoveren van een bestaand schoolgebouwtje, het bouwen van een nieuw schoolgebouw en het realiseren van de noodzakelijke onderwijzerswoningen en latrines. De bouw van deze school is tot stand gekomen door de financiële hulp van Stichting Bloemendaal Dogon.

Tijdens het bezoek van Joop in maart 2004 werd er al hard gewerkt in Timissa. Zo werden er voor de renovatie ondermeer ramen en deuren in het werk gesteld, nieuw pleisterwerk aangebracht en het dak vernieuwd.  Ook werd het aggregaat gerepareerd en werden de herstelde ramen en deuren van een nieuw laagje verf voorzien. Voor de nieuwbouw is het metselwerk reeds flink gevorderd en zijn stalen liggers, dakplaten en ramen en deuren aangekomen. Dit gebouw was in juli gereed, de renovatie duurde echter nog wat langer. Na oplevering telde de school ruim 500 leerlingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2009 werd er in Timissa een nieuw blok van drie klassen gerealiseerd, uitgevoerd met de nieuwe geperste leemstenen. Deze school is in een serie tezamen met de scholen in Koulou en Yele gebouwd. Vernieuwend aan de bouw van deze scholen zijn voornamelijk de muren van tweezijdig schoon metselwerk, waardoor de school niet meer gepleisterd en geverfd hoeft te worden en door de kleur en vorm van de blokken een eenheid vormt met de huizen en het omringende landschap. Verder vallen de penanten op, de betonnen koppen op de muren, de driehoekige galerij poorten en de nieuwe vensters met afsluitbare schoepen.