Update october 2021

Beste vrienden en vriendinnen van PPD

Ieder voordeel heeft zijn nadeel zei Johan Cruijff ooit. We zijn weer op weg naar het einde van het jaar. In Mali werkt het team van ADI aan heel veel projecten en is – zoals in deze nieuwsbrief te lezen is – eens te meer duidelijk hoeveel zij voor elkaar krijgen. Niet alles lukt maar omdat wij geloven in een gelijkwaardig partnerschap,  is ook dat gewoon een onderwerp dat wij gezamenlijk bespreken. Wat lukt wel, wat lukt niet en wat kan beter? Het is voor ADI en PPD een vanzelfsprekend gesprek. Een groot nadeel – elkaar niet meer regelmatig ‘live’ ontmoeten – blijkt zowaar ook voordeel op te leveren. Nieuwe communicatiemiddelen zoals Zoom, Teams en WhatsApp maken het mogelijk om veel vaker en met veel meer teamleden tegelijk overleg te hebben. Het resultaat hiervan is dat we nu elke maand met het ADI- en PPD-team online samen komen om gezamenlijk ons meerjarenprogramma voor 2022-2024 te formuleren. Wat is er nodig? Wat zijn nieuwe ideeën? Al pratend komen de plannen makkelijker tot stand dan via ellenlange mails. En ja, ieder voordeel heeft wellicht ook een nadeel: er zijn steeds meer projecten en ideeën die vragen om nog meer actie van onze zijde. En dus starten we dit najaar ook met de werving van nieuwe PPD-vrijwilligers: mensen die ons willen helpen met kennis, netwerk, en praktische hulp in coördinatie, planning en fondswerving. We horen graag van enthousiaste mensen die zin hebben om met ons mee te doen (zie bericht onderaan). En dat meedoen heeft voordelen hoor: via dezelfde online communicatie kunnen we tegenwoordig bijna real time alle ontwikkelingen in Pays Dogon volgen.

Jurriaan van Stigt

Voorzitter Partners Pays-Dogon