Update Project DJAM

‘We hebben een brug gebouwd! Die staat nu bij mij op het bureau om ons allen te herinneren hoe belangrijk het is om samen te werken’. In het kader van project DJAM werd de afgelopen maanden hard gewerkt in Mali. Bij het Lycee Professionel Sangha (LPS) zijn nieuwe klaslokalen gebouwd en voor de ontwikkeling van bijbehorende nieuwe lesprogramma’s –  voor landbouw en water –  werd op 14 en 15 oktober een online workshop georganiseerd om te inventariseren waar de opleidingen uiteindelijk aan moeten gaan voldoen. Al eerder dit jaar werd een samenwerkingsovereenkomst gesloten met IPR/IFRA, een landbouw hogeschool in Katibougou, die ons gaat assisteren met de uitwerking van de lesprogramma’s en de training van docenten. Het team van ADI volgde ondertussen in Sangha en Sevaré vier trainingen van Universiteit Delta C. Het ging daarbij onder andere over het begeleiden van (vrouwen)groepen, over conflictbemiddeling, het schrijven van rapportages, financiële administratie en over de ontwikkeling van een lange termijn strategisch plan. Bij de laatste trainingen was ook het team van Yamarou Photo aanwezig. Deze Malinese filmploeg werkt samen met onze partner Viewpoint Productions aan de ontwikkeling van een online platform waarop straks kennis en kunde over landbouw en water gedeeld kan worden. Saïdou Temé, directeur van ADI, is enthousiast over alle ontwikkelingen: ‘Het is veel maar het is ook leerzaam. De trainingen geven ons bouwstenen voor de toekomst en versterken het team. Die brug bouwen was een mooie oefening. Het team werd in groepen verdeeld en elk bouwde een stukje. Pas toen we alle stukken aan elkaar legden ontstond een echte brug. Een bevestiging dat we elkaar hard nodig hebben om de doelen van ADI te realiseren’. Delta C heeft ondertussen ook twee meetings gehad met vrouwengroepen verbonden aan ADI. Op basis van deze gesprekken zal een train-de-trainersprogramma worden ontwikkeld waarbij het team van ADI ook getraind gaat worden in praktische landbouw- en irrigatietechnieken. Meer actuele informatie over project DJAM is te vinden op Facebook @projetdjam.