Project DJAM Training van Start

Het trainingsprogramma voor het team van ADI, in het kader van project DJAM, is van start gegaan. Mohamed C.F. Keita en Hamadoun Mégninta van Delta-C waren op bezoek in Sangha en Sevaré en hebben daar uitgebreid gesproken met alle teamleden van ADI. Ook was er een ontmoeting met 36 vertegenwoordigsters van vrouwengroepen uit Sangha, Koundou en Wadouba.

Delta-C is de komende twee jaar onze partner als het gaat om het versterken van de kennis en kunde van de teamleden van ADI. Het team heeft zelf aangegeven meer te willen leren over onderwerpen als projectmanagement, fondswerving, financiële administratie en rapportages maken. Delta-C biedt hierin een vorm van ‘actiegericht onderwijs’ waarbij de trainingen direct gekoppeld zijn aan de dagelijkse werkpraktijk. De teamleden van ADI gaan dus geen cursussen volgen maar zullen regelmatig, rond de maandelijkse stafbijeenkomsten, extra coaching en begeleiding krijgen van medewerkers van Delta-C. Door ook de vrouwengroepen te ontmoeten heeft Delta-C nu ook een goed en volledig beeld gekregen van het werk van ADI waardoor zij de trainingen nog beter vorm kunnen geven.

Na deze eerste uitgebreidere kennismaking en de uitvoering van een ‘training needs assessement’ zal Delta C binnenkort met alle trainingen gaan starten.