De eerste studenten met een diploma bij het Praktijklyceum

Belangrijke aanleiding voor het bezoek in september was de diplomauitreiking van de  eerste lichting studenten van het Praktijklyceum. Omdat er veel stakingen waren geweest heeft het ministerie besloten om in juni en juli de lessen door te zetten. In totaal deden er 51 studenten examen. 19 metselaars, en 32 elektrotechniek. Op 2 studenten na haalde alle studenten hun diploma. Op maandagochtend zaten bij de kleine ceremonie de studenten vol verwachting klaar. De grote vraag aan hun was natuurlijk wat zij nu dachten te gaan doen nu ze een vakdiploma hadden. De vraag kwam duidelijk nogal onverwacht. De meeste dachten verder te gaan studeren of naar de stad te gaan.. of wisten eigenlijk niet hoe het nu verder zou gaan. Niet geheel onbegrijpelijk want hoe vind je werk en waar moet je dan beginnen! Door de praktijkleraren, Amatigue Dara en Saidou Teme werden ze uitgedaagd om hierover na te denken en om te komen solliciteren voor de bouw van het centrum in Wadouba, gekoppeld aan een extra leerjaar ondernemerschap. Voor de bouwers was er de verrassing van een masterclass met de handpers. Als symbolische start van hun carrière kregen de elektriciens een schroevendraaier met voltagemeting en de metselaars een  boekje “ Teste de soil” Want bouwen begint met het materiaal om mee te kunnen bouwen!