Water en groen bij het Praktijklyceum

Vorig jaar werden we helaas geconfronteerd met een tekort aan water bij de bron die we gebruikten voor het Praktijklyceum in Sangha. Om komend jaar ook werkelijk te starten met het landbouwonderwijs is water natuurlijk van groot belang. Afgelopen maanden is er hard gewerkt en hebben we nu twee waterbronnen gemaakt die beiden ruim 15 m3 per uur leveren!. Deze bronnen liggen wat verder van het lycee, inmiddels is de waterleiding aangelegd naar de watertoren en gaan we starten met waterbassins in de “tuin van de school”. Met het water kunnen nu ook de bijna 2500 bomen en planten die zijn gekweekt geplant worden. Het Lycee zal tot oktober nog geen gebruik kunnen maken van de tuin dus die gaan we, omdat er water is, natuurlijk meteen gebruiken met de vrouwengroepen!