Sobane-Kou

Na de dodelijke aanvallen in maart op Ogossagou en Welingara, niet ver van Bankass, is op 10 juni ook Sobane-Kou aangevallen, een dorp op ongeveer 10 km van de Koundou. De gevolgen zijn gruwelijk: veel doden en gewonden, het dorp platgebrand. In Sobane heeft ADI verschillende projecten: een school, een vrouwengroep en een bosproject.

ADI heeft de overlevenden naar Koundou gebracht, na met hen de doden begraven te hebben. Unicef komt met hulp: tenten, voedsel en medicijnen.De precieze toedracht is onbekend, maar duidelijk is wel dat spanningen tussen Dogon en Peul, de twee bevolkingsgroepen in het gebied, er een rol in spelen    naast jihadisme, banditisme, en gebrek aan staatsmacht. ADI richt al zijn inspanningen nu op hulp, direct zowel als indirect: met contacten, transport, registratie, advies kan ADI de veelal ‘grove’ inzet van externe hulporganisaties efficiënt maken.

Wij gaan niet weg, ADI houdt er niet mee op, en PPD ook  niet    we laten ze niet in de steek. We weten dat het merendeel van de Dogon en Peul dit geweld niet wil, en dat zijn de mensen voor wie wij ons inzetten. En we hebben uw steun meer dan ooit nodig    dit is ook een oproep: help ons, help de Dogon en de Peul om dit geweld te overleven. Dat kan in de vorm van geld, er is nu meer nodig dan alleen voor onze projecten.

Alstublieft, maak een bijdrage over op rekening NL27INGB0004538261 tnv Partners Pays-Dogon, onder vermelding van Noodhulp Sobane.

Wij staan dagelijks in contact met de mensen van ADI, ter plaatse in Koundou.
Voor een update van de situatie kunt u contact opnemen met post@partnerspaysdogon.nl of telefonisch via 06-21892436 of 06-26378442.

Klik hier voor de brief namens Partners Pays-Dogon.

 

Delen van het verbrande dorp Sobane-Kou.

ADI richt al zijn inspanningen nu op hulp, direct zowel als indirect: met contacten, transport, registratie en advies.

ADI maakt verslag van de situatie.

De kinderen uit het dorp zijn door ADI in veiligheid gebracht.