Goede stappen voor 2019

Zondag 28 oktober hebben we een volle dag om met de ADI, Amatigue Dara, Saidou Temme en Gedeon Kassogue te overleggen. Hoe is 2018 verlopen en wat zijn de plannen voor 2019? Alle werkvelden zijn op deze manier besproken, met de nadruk op de eigen aanpak van het team en de diverse teamleden. Het voert hier te ver om alles te beschrijven maar in hoofdlijn zijn de belangrijkste conclusies: Er komt een uitbreiding van het bestuur van ADI, Boureima Dara uit Bamako met veel ervaring op het gebied van de ontwikkelingsorganisaties en contacten in Bamako en hij heeft ook een financiële achtergrond. David Saye uit Bandiagara, een gepensioneerde leraar Engels van het lyceum en ook altijd bezig geweest om het onderwijs op de school beter te organiseren. Mooi bijkomend punt is dat ze beide Engels spreken. De andere bestuurders zullen beide actief blijven maar meer ondersteunen aangezien Kenneko Dara goede kontakten heeft met Mission Culturele en Malika Diarra de transporten en douanewereld goed kent.

Een andere belangrijke stap is dat er een coach- trainer is gevonden, Mamadou Tangara van ONG Ampil Mali, om alle teamleiders te ondersteunen in het organiseren van de projecten en het maken van duidelijke verslagen en het ook opzetten van projectbudgetten. Saidou zal steeds meer de algemeen directeur worden die alle werkvelden met elkaar blijft verbinden, terwijl Gedeon als financieel directeur de financiële verantwoordingen controleert. Zij maken voortaan ook een voorstel aan het bestuur van ADI voor projecten. Het bestuur legt deze na intern overleg voor aan PPD. Er zijn 3-maandelijkse bijeenkomsten gepland.

Voor 2018 kunnen we vooruitlopend op het jaar verslag van ADI concluderen dat een groot deel van de projecten zijn uitgevoerd. Lees hierover de verslagen van Jan Joost over de blauwe pomp, Marie over het onderwijs, Bart over de restauraties… In januari gaat er een onderwijsdelegatie met een vol programma naar Sangha. En later in februari het team van de groene woestijn en de vrouwen. Maar voor alle werkvelden heeft ADI een jaarvoorstel dat de komende weken nog verder wordt uitgewerkt. PPD heeft een groot deel van het budget voor 2019 ook rond en gaat al weer aan de slag met 2020!