Groene woestijn projecten

Ondanks de spanningen, die ook in het Pays-Dogon merkbaar zijn, gaat de herovering van de woestijn door. ADI heeft in augustus bij Banani, onderaan de klif bij Sangha, een nieuwe, 2 hectare grote boszône opgezet: een omheining  –  deze keer met ijzeren palen  –  waarbinnen jonge boompjes zijn geplant die gekweekt zijn in de kwekerij van de vrouwengroepen van Banani. De plantgaten worden verrijkt met compost. De jeugd van Banani heeft in groten getale meegewerkt; zij hebben per ossenkar de planten vanuit de kwekerij naar het duin gereden. Ook in Koundou is een hectare omheind en met bos aangeplant. In de bestaande boszones is gewied en zijn boompjes bijgeplant; bijna drie op de vier slaan goed aan en overleven.

Ook zijn twee schoolwerktuinen aangelegd; de leerlingen hadden van tevoren al plantjes opgekweekt.

Bij Sobane Dah, in de vlakte, is een groot aantal hectaren duin vastgelegd door de aanplant van Euphorbia.

Meer lezen?

Dit bericht is onderdeel van het project

Lees meer over dit project