Nieuws met Partners Pays-Dogon

Eind Juni stuurden wij onze nieuwsbrief met de nieuwe website en het team van Partners Pays Dogon. We hopen dat iedereen al eens door de website heen is gestapt. Het is een bron van informatie waarin we hopelijk ook de samenhang van alle activiteiten overzichtelijk maken.

Voor het najaar staan er weer een hoop plannen op stapel. Al achter de rug is de trainingsperiode en een terugkomdag voor de leerkrachten met Le mots Imprimé. Marta Rota heeft gedeeltelijk afscheid genomen van de stichting, zij gaat in de toekomst verder samen met Marie en Bart met Dogon Cultuur. In oktober zal Tea Kufrin het team komen versterken en de werkzaamheden van Marta weer overnemen. Marleen van Duijnhoven gaat aan de slag voor de Dogonvrouwen en neemt het stokje over van Sharona Ceha. Er staan een aantal reizen gepland van het team naar Mali. Jan Joost en Bart gaan begin november om het Pompe Bleue Mali programma te bespreken, maar ook bouwprojecten en overleg met de diverse teams aldaar te voeren. Aan het einde van het jaar of begin volgend jaar gaat het onderwijsteam naar Mali en wellicht in februari 2018 het nieuwe team van de Dogonvrouwen.

Maar hoogtepunt zal toch het bezoek zijn van ADI aan Nederland door Amatigue Dara en Saidou Teme van 13 november tot 26 november.  Doelstelling van hun bezoek is het ontmoeten van vele partners, kennisinstituten en ons team van Partners Pays Dogon. De precieze invulling van het nu al overvolle programma moet nog worden uitgewerkt maar houd alvast zaterdagmiddag 25 november vrij in de agenda voor een gezamenlijke bijeenkomst om hen te ontmoeten en om de plannen van ADI voor de toekomst te horen. Een middag vol presentaties, discussie en wederzijdse inspiratie. Partners Pays Dogon zal dan daarop aansluitend de strategie voor de toekomst toelichten.