Blauwe pomp

Jan Joost heeft ervoor gezorgd dat er in januari een container naar Mali gestuurd is met onderdelen van de Blauwe Pomp, hout voor schooltafels en twee Toyota’s 4X4 voor het transport in het moeilijk toegankelijke Dogon gebied. Het was zijn eerste container en hij heeft het vervoer van stap tot stap gevolgd. Het duurde 5 maanden voor de container in Bamako gelost kon worden: twee maanden op zee, drie weken aan de grens van Senegal naar Mali en twee maanden bij de douane in Bamako. Een foutje in een document zorgde voor extra oponthoud. Met betalen was de container waarschijnlijk eerder vrijgegeven maar we willen alles keurig volgens de regels doen en dat is ook gelukt.

Inmiddels zijn de auto’s en het materiaal in Sevare en Sangha. We kregen een foto van het nieuwe depot van de Blauwe pomp waar alles ligt opgeslagen.

Het tempo waarin de pompen geplaatst worden is laag. Het is niet waarschijnlijk dat er water genoeg is dus moeten er andere redenen zijn. In november gaat Jan Joost weer naar Mali om met de mensen van ADI te bepalen wat er in het project Pompe Bleue Mali aangepast moet worden om voor meer waterzekerheid in het land van de Dogon te zorgen.