Restauratieprojecten en IDC (Initiatief Dogon Cultuur)

Op de dag van aankomst is het team dat bestond uit Jurriaan, Jan Joost, Arie, Amatique en Boureima (de nieuwe employee van ADI die betrokken is bij het Initiative Dogon Culture), direct naar Nando gegaan. Het programma bestond uit het bezoeken van de weg naar het dorp, de moskee en de huizen die waren geselecteerd voor de volgende restauratiefase.

Nando

Toen zij aankwamen in het dorp werden ze verwelkomd door Boubacar Kouroumansé, de expert van Djenné, en de burgemeester van Djenné. Na een bezoek aan de moskee ging het team naar de Hogon, de grote leider, om over het doel van het bezoek te vertellen en de steun van het dorp te bevestigen. De drie huizen die zijn uitgekozen voor de restauratie werden geïnspecteerd en dit was ook een goede gelegenheid te genieten van de traditionele architectuur van Nando.

2016-09 Nando (37)

De volgende dag ontmoette het team Pierre Guindo, de directeur van de Mission Culturelle van Bandiagara. Deze vergadering was niet alleen bedoeld om de samenwerking tussen de Mission Culturelle en de NGO ADI te versterken, maar ook om de krachten te bundelen bij de restauratieactiviteiten van de culturele gebouwen.

2016-09 Mission Culturelle _ Jan Joost (5)

Omdat de Mission Culturelle verantwoordelijk is voor het managen van de site van de Cliff van Bandiagara (UNESCO werelderfgoedlijst), bood de vergadering ook de gelegenheid alle activiteiten van het Initiative Dogon Culture te bespreken die betrekking hebben op het cultureel erfgoed. De bijeenkomst werd afgesloten met het tekenen door beide partijen van een document dat de benadering van de geldschieters faciliteert. Pierre Guindo vertelde dat het gebrek aan geldelijke middelen het behoud van het cultureel erfgoed niet vergemakkelijkte, maar de Mission Culturelle is bereid ons te ondersteunen om een soepel verloop van de activiteiten te bewerkstelligen. We waren blij te merken dat de MCB het Initiative Dogon Culture van de ADI verwelkomt en dat is een flinke  stimulans voor het behoud van het cultureel erfgoed.

Nando_panorama1