De bouw van het Praktijk Lyceum in Sangha

2015 maart lycee professionel (8) bewerkt

De bouw van het Praktijk Lyceum in Sangha gaat helemaal volgens plan. Als voorbereiding op onze reis eind maart, hier een update op de stand van zaken. Er volgen hieronder wat belangrijke ontwikkelingen in het bouwproces.

Het begin van de bouw is mogelijk gemaakt door de aanvoer van grond, rode aarde en materieel, mede door de inzet van 3 zogenaamde “BEN” trucks van Agro Industries. De 1500 m3 grond zal er eind april liggen zodat aan het landschap kan worden gewerkt.

2015 maart lycee professionel (2) bewerkt

De steenfabriek draait op de locatie op volle toeren. Een mooi moment was het leggen van eerste steen in aanwezigheid van Sangha’s burgemeester Ali Dolo en de leerlingen van de Technische School in Sevaré die in Sangha stage lopen.

2015 maart lycee professionel (1) bewerkt

Het bouwen zelf verloopt voorspoedig: de basementen van gehakte stenen van de eerste 6 klaslokalen en de woningen is inmiddels gereed.

2015 maart lycee professionel (7) bewerkt

De eerste drie klaslokalen liggen al aardig op de gewenste hoogte:  prachtige lambri met elektra punten.

2015 maart lycee professionel (12) bewerkt

Het bezoek van alle dorpshoofden en de onderwijsorganisaties was heel belangrijk voor de toekomst van het Praktijk Lyceum en haar studenten. Het aanmelden van de leerlingen en het bespreken van het les programma wordt allemaal gedaan door ADI onder leiding van Amatigue.

2015 maart lycee professionel (17) bewerkt

Er wordt door een kleine 200 mensen, alsmede vrouwen, bijgedragen en gewerkt aan de school.

2015 maart lycee professionel (21) bewerkt

De studenten van de Technische School zullen zich gaan bezig houden met de woningen. We gaan eind maart bespreken hoe de ton gewelven en de koepels zo eenvoudig mogelijk kunnen worden gemaakt.

2015 maart lycee professionel (9) bewerkt