Curriculum Lycée Professionnel Sangha

We zijn al een paar jaar aan het praten over wat nu werkelijk een goede opleiding is in Sangha. We zijn nu vol enthousiasme begonnen, na veel gesprekken over praktijk onderwijs waar de vakopleiding centraal staat. Een curriculum met bouwen, water, landbouw noem maar op. Maar hoe ziet dat er dan uit?

blad 7
Nieuw organisatieschema met de Lycées Professionnels. 

Afgelopen reis heeft mij helemaal gelukkig gemaakt! Niet alleen in Sangha, Bandiagara en Mopti maar ook bij het hoogste orgaan van de sector onderwijs in Bamako werd ik met open armen ontvangen!

140405_overleg hoofd techniek (16)
Jurriaan, ADI en de burgermeester van Sangha op bezoek bij Oumar Yacouba Maïga, Directeur Nationaal Technisch Onderwijs Mali. 

Men heeft een nieuw onderwijs principe geïntroduceerd en in Sangha gaan we daar de eerste school voor bouwen. Zelden heb ik zo’n enthousiaste ambtenaar ontmoet die alles weet van bouwen met geperste aarde stenen, die nadenkt en die een visie heeft over hoe we er nu werkelijk voor gaan zorgen dat jongeren lokaal een vak kunnen leren. Hij kon mij zelfs een schema laten zien met de positie en de mogelijkheden van het nieuwe onderwijs. Dat het gebouw er ging komen, was weer een verrassing voor hem. Over een directeur, leraren en zijn volle support hoefde ik me echt geen zorgen te maken! Kortom deze ontmoeting was een feest en gaat ons inspireren om op de ingeslagen weg verder te gaan.