Onderwijzerswoning in Boré

De werkzaamheden van de bouw van de onderwijzerswoning slash woning en kantoor van de directeur van de school in Boré gaan voorspoedig. Dit gebouw van vier blokken naast elkaar zal binnenkort gaan dienen voor woning en kantoor voor de directeur van de school in Boré, maar het zal ook 2 onderwijzwers huisvesten.

Deze serie onderwijzerswoningen zijn technisch en economisch voordeliger dan onderwijzerswoningen van twee of drie blokken. Het gebouw is uitgevoerd met dezelfde techniek als de lerarenwoningen in Bongo. Het gemetselde dak maakt de temperatuur binnen aangenaam, terwijl de boogvorm de ruimtelijke beleving van de vertrekken vergroot.

De geperste stenen voor de bouw van deze onderwijzerswoning zijn niet gemaakt in Mopti, maar in de vlakte namelijk in Koro.

Koro is circa 45km verwijderd van Boré. Het was de dichtbijste plaats met de goede samenstelling aarde en zand om goede stenen te maken. Door de stenen dichterbij te produceren worden de transport kosten aanzienlijk gedrukt. In de toekomst zal er altijd overwogen worden of het rendabel is de stenen ter plekken te produceren.